VELFÆRD

Adgang til sundhed

2408_brandenborg_tip_v.jpg

I Danmark hedder det sig, at vi har fri og lige adgang til sundhed. Det skal vi arbejde benhårdt for også er den virkelighed landets borgere møder i praksis. Vi skal sikre, at os på Langeland også i fremtiden både har adgang til akutbehandling og mulighed for at føde vores børn i nærheden af, hvor vi bor.

Regeringens sundhedsudspil lægger op til at sundhedssystemet skal bygges op omkring de nuværende 21 akutsygehuse og i gennemsnit dække 4-5 kommuner. Undtagen på Fyn, altså.

Her skal det såkaldte sundhedsfællesskab dække 10 kommuner. For tre år siden stod jeg sammen med sygeplejersker, læger, SOSU’er og mange flere i Svendborgs gader og demonstrerede mod lukningen af Svendborgs akutfunktion og fødeafdeling. Nu har regeringen præsenteret en sundhedsreform, der centraliserer endnu mere. For os der bor langt fra de store byer kan mere centralisering være forskellen på liv og død. De borgerlige skylder os svar.

Regeringens ambitionen er ikke til at tage fejl af: Mere magt til regnedrengene og mindre magt til det nære demokrati og mindre velfærd. Vi har ikke brug for mere centralisering i vores sundhedsvæsen. Vi har brug for mere nærhed, tid og tryghed.

Vores fælles velfærd

Med en fingrene-væk-reform kan vi give mere tid til omsorg i daginstitutionerne og mere værdighed i ældreplejen. Faglighed og tillid skal sætte rammerne for vores velfærd. Ikke regneark og bureaukrati.

Næsten hver dag møder jeg mennesker der er nedslidte. I mit arbejde i 3F møder jeg mennesker, der efter et langt og hårdt arbejdsliv kan mærke at kroppen siger stop.

52353294_785443985152682_6623013357693698048_n.jpg

De mennesker fortjener en værdig tilbagetrækning med tid til børn, børnebørn og fritidsinteresser. Det er kun rimeligt, når man i årevis har bidraget og betalt sin skat, at vi som samfund træder til og anerkender dem for deres hårde arbejde.